Veelgestelde vragen Fantasy Forts

Bekijk hieronder meest gestelde vragen over Fantasy Forts. Heb je nog een vraag? Laat hem horen via mail@fantasy-forts.com!


Fantasy Forts wordt gemaakt van karton van hoge kwaliteit. Uit reacties van klanten van de afgelopen jaren blijkt dat het product lang mee kan gaan, ook als er intensief mee wordt gespeeld. Het kan natuurlijk gebeuren dat een scheur in een paneel ontstaat, of dat het knikt. Een gescheurd paneel kan met een goede schaar bijgeknipt worden en voor kinderen kan een geknikt paneel soms weer een nieuwe functie in een fort of een kasteel hebben. Het karton wat voor Fantasy Forts wordt gebruikt, wordt gemaakt uit duurzaam beheerde en FSC gecertificeerde bronnen. Fantasy Forts en de verpakking kan gerecylced worden als oud papier. Het klittenband van het merk Velcro kan voor allerhande toepassingen hergebruikt worden Het dient via het restafval gerecylced te worden.

Als producent van Fantasy Forts beschikken we altijd over voldoende voorraad. De bestelling wordt zo snel mogelijk na ontvangst vanuit Nederland verzonden via DPD. Afhankelijk van het adres in Europa kan de bestelling 1-5 dagen onderweg zijn.

Voor klanten in USA of Canada verwijzen we naar onze partner Hearthsong.

Een Fantasy Forts pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 16 panelen van 56cm bij 56cm. In 4 van de panelen zit een venster.
  • 16 clips om de panelen te verbinden
  • 1 rol klittenband, genoeg voor 32 stukjes klittenband
  • Handleiding

In totaal bestaat 1 set Fantasy Forts uit meer dan 5 vierkante meter karton.

Fantasy Forts is gemaakt van karton. Dat maakt dat het gevoelig is voor vocht. Hoewel het bij droog weer buiten gebruikt kan worden, is voor een langere levensduur beter om het binnen te gebruiken.

Fantasy Forts is een Nederlands product. Het is in Nederland bedacht door Bas Beugels en Marco van den Berg. In 2016 is het product gelanceerd op de Spielwarenmesse in Nürnberg. Voor de Europese markt is de productie in Nederland. Voor de rest van de wereld produceert onze partner Hearthsong in China.

Een Fantasy Forts pakket weegt 5kg.

Dat kan zeker. Bestel hier extra klittenband zodat je jouw Fantasy Fort met meer materiaal in de omgeving kan combineren.

Een instructie voor het vouwen van de clips vind je hier, in deze video.

Fantasy Forts is geschikt voor kinderen ouder dan 36 maanden. Voor het voorbereiden van het bouwen met de Fantasy Forts is hulp van ouders nodig.